Időjárás

2022.11.30. 08:32

Borongós, zimankós nap vár ránk

Borult időnk lesz, több helyen fordulhat elő gyenge eső. Havas esőre, havazásra az Alpokalján és a magasabb hegyekben, főleg a Soproni- és a Kőszegi-hegységben lehet számítani.

Zs. J.

Fotó: VladKK

Újabb mediterrán ciklon érkezett, bár ez ezúttal nem sok vizet zavar, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. A folyatásban sem változik az alapvető légköri helyzet: az északkelet-európai magasnyomás, illetve a tőlünk délnyugatra örvénylő mediterrán ciklonok együttesen időjárásunkat.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Szerda

Az ország délnyugati felén borult időre számíthatunk gyenge esővel, szitálással, a hegyekben havas esővel. Az északkeleti szél megélénkül. +6 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtök

Változóan felhős időnk lesz, főleg az ország északkeleti felén, kétharmadán fátyolfelhők szűrte napsütéssel. Délnyugaton erősen felhős marad az ég. Estétől dél felől mindenhol beborul az ég. Reggel 2, délután +5, +6 fok körüli értékeket mérhetünk.

Péntek

Túlnyomóan borult, párás időre van kilátás többfelé szitálással, gyenge esővel, a hegyekben havas eső, hó is lehet. 2 és 5 fok között változik a hőmérséklet. Gyenge lesz a légmozgás.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali gyenge fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!