Két front között

2022.11.21. 08:43

Csapadékkal érkezik a mediterrán ciklon

Sárga figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Baranya megyére hétfőre a sűrű, tartós köd miatt. Kedden érkezeik egy újabb mediterrán ciklon, csapadékkal.

Zs. J.

Fotó: L. P.

Mint írták, a látástávolság pár száz méter lehet. Az OMSZ videós előrejelzésében Molnár Anna meteorológus közölte, hogy hétfőn mediterrán ciklonok között helyezkedünk el, ez pedig azt jelenti, hogy nyugodtabb időszakra számíthatunk. Kedden viszont érkezik egy újabb mediterrán ciklon, amely várhatóan az utolsó lesz a héten. Kedden és szerdán nagy területen számíthatunk csapadékra, főleg esőre, a magasabban fekvő helyeken akár hó is eshet.

Várható időjárás Baranyában 

Hétfő

Reggelre sokfelé képződik köd, mely a déli órákra nagyrészt feloszlik, és változóan rétegfelhős idő várható, kevés napsütéssel. Nem lesz csapadék. 2 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedd

Délelőtt az erősen felhős égből az északkeleti tájakon elszórtan fordul elő szitálás, a hegyekben havas eső, hószállingózás lehet. Délután délnyugat felől aztán beborul az ég, és egyre több helyen ered el az eső. 8 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerda

Erősen felhős, párás lesz az idő, és szórványosan valószínű újabb eső, záporeső. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. Marad a 7 fok körüli maximum.

Orvosmeteorológia 

Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!