Időjárás

2022.11.24. 08:17

Eső után jön a napsütés

Komótosan kelet felé araszolgat a kedden érkezett Denise névre keresztelt mediterrán ciklon. A Dunántúlon megszűnik a csapadék. A hétvégén csendesebb lesz időjárásunk.

Zs. J. (forrás: köpönyeg.hu)

A Dunántúlon vékonyodik, szakadozik a felhőzet, keletebbre erősen felhős vagy borult lesz az ég. A csapadék súlypontja kelet felé. A Dunántúlon elszórtan alakulhat ki kisebb eső, zápor a nap folyamán, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában 

Csütörtök
Eleinte marad a borongós idő, majd a középső tájakon csökken a felhőzet. Párás, foltokban ködös lesz a levegő. 3 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntek
Északkeleten, keleten rétegfelhős időre számíthatunk, szitálás is előfordul. Máshol változóan felhős idő lesz, pár órás napsütéssel. Este délnyugaton sűrű ködfoltok képződnek. 8 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Szombat
Erősen felhős, párás időre van kilátás. Szórványosan várható eső, szitálás, ködszitálás. 3-8 fok valószínű.

Orvosmeteorológia 

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!