Időjárás

2022.11.27. 08:32

Párás, felhős nap elé nézünk advent első vasárnapján

Advent első napján párás, rétegfelhős időre számíthatunk. Csapadék az ország nagy részén nem várható.

Zs. J.

Fotó: Africa Studio

Anticiklon alakítja időjárásunkat, sokfelé marad a borult, párás idő, felszakadozásra és napsütésre inkább nyugaton van esély. Számottevő csapadék az ország nagy részén nem várható, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Vasárnap

Advent első napján párás, rétegfelhős időre számíthatunk. Szitálás, kisebb eső a középső tájakon fordulhat elő, míg keleten és nyugaton rövid időre a nap is előbukkanhat. Az északkeleti szél néha megélénkül. 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfő

Rétegfelhős, párás idő várható továbbra is. Szitálás, a hegyekben hószállingózás kialakulhat. A délkeleti szél több helyen megélénkül. Reggel 0, délután +7 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!