Időjárás

2022.12.08. 08:26

Napsütésben ma nem nagyon lesz részünk

A folytatásban borongós napok várnak ránk, csapadékkal.

Fotó: Pezzetta Umberto

Általában erősen felhős idő valószínű és csak rövid időszakokra vékonyodhat el a felhőzet, főként északkeleten. Több helyen várható időszakos eső, de havas eső, a hegyekben havazás is lehet, a ködös tájakon akár szitálás, ónos szitálás, hószállingózás, közölte az országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában 

Csütörtök

Dél felől fokozatosan beborul az ég, és elszórtan várható gyenge eső, szitálás, a hegyekben (főleg az esti órákban) havazás, havas eső is lehet. A délkeleti szél néha megélénkül. 0 és 4 fok között alakul a hőmérséklet.

Péntek

Borult, párás idő lesz, és sokfelé várható kiadós mennyiségű eső. 2 és 10 fok közé enyhül a levegő. Eleinte a déli, majd az északnyugati szél erősödik meg.

Orvosmeteorológia 

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!