Időjárás

2023.01.31. 08:28

Éjszaka akár ónos eső is várható a régióban

Felhőátvonulás mellett általában többórás napsütés várható. A gyorsan vonuló felhőkből elszórtan valószínű zápor, hózápor, helyenként az ég is megdörrenhet.

Zs. J.

Illusztráció

Fotó: Gazdag Mihály

A frontális felhőzet késő este délkelet felé elhagyja hazánkat, mögötte felhőátvonulások várhatók, mely mellett kedden általában több órára kisüt a nap. A gyorsan vonuló felhőkből elszórtan várható zápor, hózápor, éjszaka a Dél-Dunántúlon, illetve az északkeleti megyékben átmeneti ónos eső sem zárható ki, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Kedd

A napsütés mellett felhőátvonulásokra számíthatunk elszórtan futó záporral, hózáporral. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. -3 és  +7 fok körül alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Szerda

Északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan fordul elő vegyes csapadék: nagyrészt zápor, de északkeleten hózápor is előfordulhat. A nyugati szél délnyugatira fordul és kissé gyengül. -3 és + 5 fok várható.

Csütörtök

A nap első felében az erősen felhős égből szórványosan fordul elő záporeső. Délután - a viharossá fokozódó északnyugati szél hatására - csökken a felhőzet, főleg a Dunántúlon hosszabb időszakokra is előbukkan a nap. -1 és +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A fagyos idő és a megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!