Szigorodhat az idő

2023.01.13. 08:39

Vasárnap a hegyekben hó is eshet

Zs. J.

Fotó: Cseh Gábor

Dunántúl nagy részén és a Duna vonalát követve nagyrészt változóan felhős az égbolt, viszont borult, felhős az idő a Dunától keletre szinte mindenhol.

Péntek 13-án nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Péntek

Országszerte erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Estétől északnyugat felől szórványosan várható eső. 2-8 fok várható.

Szombat

Reggelig több helyen lehet eső, zápor, majd északnyugat felől csökken a felhőzet, és a Tiszántúl kivételével kisüt a nap. Az északnyugati szél megerősödik. 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap

Megnövekszik a felhőzet, és estétől egyre többfelé számíthatunk esőre. A hegyekben és az északkeleti határszélen havas eső, hó is lehet. A délies szél élénk lesz. 1-7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Folytatódik a frontmentes, télies jellegű időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!