Időjárás

2023.03.02. 08:38

Izgalmas lesz a következő hét, ígérik a meteorológusok

Csütörtökön a helyzet alig változik, tehát dél, délnyugat felé a felhős, borongós, hidegebb, míg északkelet felé haladva a napos, tavaszi idő lesz jellemző.

Zs. J.

Fotó: L. P.

Szombaton érkezik egy hidegfront, amely szárazon vonulhat át az országon, de mögötte a hőmérséklet visszaesik. A jövő hét még messze van, de a mostani előrejelzések szerint mozgalmas lesz. Egy légtömeghatár helyezkedhet el térségünk felett, de azt még nem tudni, hogy a hideg vagy a meleg oldalán leszünk ennek a légtömeghatárnak. Amit tudni lehet: változékonyabb, mozgalmasabb lesz az időjárásunk, ugyanis mediterrán ciklonok is kialakulhatnak, így további csapadékok érkezhetnek, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Csütörtök

Délen, délnyugaton erősen felhős lesz az ég, és itt kisebb eső is előfordulhat. Északon, északkeleten ugyanakkor sok napsütésre számíthatunk, csapadék nélkül. 6 és 12 fok között alakul a hőmérséklet. Gyenge marad a légmozgás.

Péntek

Változóan felhős idő lesz, továbbra is délen a több felhővel. Napközben észak felől szakadozik mindenhol a felhőzet. Esetleg elvétve lehet záporeső. 10 fok körüli értékeket mérhetünk. Az északnyugati szél megélénkülhet.

Szombat

Több órás napsütés valószínű, délután felhőátvonulásokkal. Kicsi az esély csapadékra. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, olykor viharos. Egyelőre marad a 10 fok körüli maximum.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!