Időjárás

2023.04.27. 08:28

Csípősen indult a nap, érdemes rétegesen öltözni

Melegedésre majd csak a hét vége felé számíthatunk, viszont addigra változékonyabbra fordul az idő.

Zs. J.

Jön már a jó idő?

Forrás: Shutterstock

Fotó: structuresxx

Néhol csípősen, máshol pedig hűvösen indult a nap, de délutánra már mindenütt 13–18 fok közé melegszik fel a levegő, így most is érdemes a réteges öltözködés elvét követni. A napsütést erőteljes gomolyfelhő-képződés zavarhatja, de ezekből a gomolyfelhőkből számottevő csapadék nem várható. Az északi, északnyugati szél napközben csak kevés helyen élénkülhet meg, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Csütörtök

A többórás napsütést nyugat felől felhősödés zavarja, azonban esetleg nyugaton fordul elő gyenge zápor. Az északnyugati szél néha megélénkül. Reggel 3, délután 18 fok körül alakul a hőmérséklet. Északon a hajnali órákban több helyen lehet talajmenti fagy!

Péntek

Eleinte napos, gomolyfelhős időnk lesz; majd beborul az ég, és nyugat felől egyre többfelé ered el az eső. A délies szél megélénkül. 14 és 21 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Szombat

Délelőttig még szórványosan lehet eső, záporeső, majd csökken a felhőzet. Déltől a legtöbb napsütés a középső tájakon lesz, nyugaton és északkeleten még délután is lehet zápor. Az északias szél élénk lesz.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. Az erősödő nappali felmelegedés és a sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!