Időkép

2023.04.04. 08:28

Kedd is fagyosan indult, de szerdán akár hózápor is lehet a hegyekben

Lehűléssel indult a hét, és a folytatásban is hideg, sarkvidéki levegő tölti ki hazánkat. Ehhez társul még az északi szél, amely több alkalommal is feltámad. Változás, lassú melegedés majd csak a hét vége felé várható, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Zs. J.

Fotó: Pusztai Sándor

Várható időjárás Baranyában (forrás: koponyeg.hu)

Kedd

Az ország északnyugati felén többórás napsütésre számíthatunk kevés fátyol- délután gomolyfelhővel. A délkeleti tájakon ugyanakkor gyakran lesz erősen felhős az ég - itt néhol előfordulhat gyenge vegyes csapadék. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz erős, néhol viharos. 4 és 10 fok között alakul a hőmérséklet csúcsértéke.

Szerda

Eleinte keleten is csökken a felhőzet, majd észak felől gomolyfelhők érkeznek. Elszórtan fordul elő zápor, a hegyekben hózápor. Reggel -2, délután +7 fok körüli értékeket mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!