Időjárás

2023.04.24. 08:24

Sárgába borult az ország: zivatarra figyelmeztet az OMSZ

Az Országos Meteorológiai Szolgálat zivatar miatt első fokú, vagyis sárga figyelmeztetést adott ki a hétfői napra az ország összes vármegyéjére.

Zs. J.

A hétvégéhez képest felhősebb és csapadékosabb nap áll előttünk. Több hullámban érkezik a csapadék, eső, zápor, zivatar formájában. A hőmérséklet is visszaesik, a tartósabban borult tájakon 15 fok alatt alakul, de ahol csökken a felhőzet, és pár órára kisüt a nap, ott 19 fok fölé is fel tud melegedni a levegő, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat 

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Hétfő

Erősen felhős lesz az ég, és nyugat felől több hullámban várható eső, zápor, zivatar. A délutáni óráktól egyre inkább megerősödik az északnyugati szél. 15 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedd

A nap első felében átmenetileg csökken a felhőzet, és északkeletre szorul vissza a csapadék, majd délután északnyugat felől újabb felhősödésre számíthatunk, záporesőkkel. Az északnyugati szél egész nap erős lehet. 16 fok körül alakul a maximum.

Szerda

Felhőátvonulások lesznek, többórás napsütéssel. A keleti tájakon még szórványosan alakulnak ki záporok. Erős lesz az ÉNy-i szél. 12-17 fok valószínű.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet. A korábbi műtéti hegek, csonttörések érzékennyé, fájdalmassá válhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!