Sok napsütés

2023.07.08. 08:20

Kánikula jön, aki teheti, irány a strand

A jövő hét közepéig nyugodt, egyre melegebb idő lesz, a hét elején már 36, 37 fokos csúcsértékkel.

Zsigmond József

Fotó: Studio Romantic

Sok napsütés várható a kevés fátyol- és gomolyfelhő mellett, csapadék nem lesz. Az északias szelet a keleti részeken élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul. Késő estére 16 és 25 fok közé hűl le a levegő, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Szombat

Sok napsütésre számíthatunk, csak kevés gomolyfelhő lesz az égen. Nem alakul ki csapadék sehol sem. 27 és 32 fok közé melegszik a levegő. Mérsékelt marad a légmozgás.

Vasárnap

Szinte derült lesz az ég, szikrázó napsütés, igazi strandidő várható. Az ország legnagyobb részén már 30 fok felett alakul a csúcsérték.

Hétfő

Sok napsütésre van kilátás, délután gomolyfelhőkkel, azonban kicsi az esély frissítő záporra, zivatarra. Nyaralóidő lesz 30-36 fokos kánikulával. A nyugati szél megélénkül.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A kánikula okozhat egészségügyi problémákat. A tartós hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. Hőségben a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is ügyeljen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!