Időjárás

2023.09.21. 08:20

Csütörtökön sem fogunk fázni, de az ég is leszakadhat

Egy markáns ciklon előoldalára kerül hazánk, aminek a hatására dél, délnyugat felől meleg, változó nedvességtartalmú levegő érkezik fölénk

Zsigmond József

Szakadozott felhőzet vonul délnyugat felől kelet felé, később pedig a gomolyfelhő-képződés válik erőteljessé, de a legtöbb helyen így is többórás napsütés várható. Főleg délután számíthatunk elszórtan záporra, zivatarra, néhol felhőszakadásra is. A déli, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Időjárás Baranyában (forrás: koponyeg.hu)

Csütörtök

A sok napsütés mellett délnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A déli szél megélénkül. 24 és 31 fok közötti nyárias idő lesz.

Péntek

Hajnalban északkeleten még előfordul csapadék, majd napközben napos, gomolyfelhős idő várható. Késő délutántól északnyugaton már ismét lehet zápor, zivatar. 30 fok körüli hőség lesz, délkeleten akár 33-34 fok is lehet!

Szombat

Erősen felhős, majd borult lesz az ég. Eleinte északnyugaton, majd egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Felhőszakadás is lehet. 20 és 30 fok között változik a hőmérséklet - ÉNy-on lesz a hűvösebb. A szél ÉNy-ira fordul és megerősödik.

Orvosmeteorológia  (forrás: koponyeg.hu)

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!