Cserélhetjük a ruhatárat

2023.10.16. 08:27

Itt van az ősz: jönnek a talajmenti fagyok

A következő néhány napban napos, száraz időben lehet részünk, majd a hét második felében egy hullámzó légtömeghatár lesz közelünkben, emiatt jelentősen megnő a bizonytalanság.

Zsigmond József

Forrás: Shutterstock

Fotó: Monkey Business Images

A pára-, illetve ködfoltok feloszlását követően napos idő várható kevés fátyolfelhővel, északkeleten kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati, nyugati szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 15 fok között alakul. Késő estére 2 és 9 fok közé hűl le a levegő, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.


Időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Hétfő
Sok napsütésre számíthatunk, csak kevés felhő lesz az égen. Eső sehol sem várható. Fokozatosan mérséklődik az eleinte még élénk északnyugati szél. Reggel 4, délután 14 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedd
Fátyolfelhők szűrik az őszi napsütést, csapadék nem alakul ki. A keleti szél néha megélénkülhet. Reggel 3 fok körül alakul a hőmérséklet, több helyen lehet talajmenti fagy. Délután csak 11-16 fok lesz.

Szerda
Délnyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, és estétől már eső, zápor is előfordul. Reggel ismét lehet gyenge fagy, délutánra 16 fok köré melegszik a levegő.


 

Orvosmeteorológia  (Forrás: koponyeg.hu)

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!