Lehet eső, lehet szél

2023.10.31. 08:20

Nem biztos, hogy kedvünkre való lesz ma az idő

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Dusan Milenkovic

Kedden hidegfront alakítja majd időjárásunkat. Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor, zivatar. Heves zivatarokra is van esély, amelyekhez felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések társulhatnak. Az élénk, erős délies szél délután északnyugatira fordul, a csúcshőmérséklet 15 és 25 fok között várható.

Szerdára a front elvonul, szép napos időben lesz részünk, csak délután kezd délnyugat felől növekedni a fátyolfelhőzet. Legfeljebb reggel az északkeleti határ mentén fordulhat még elő néhol gyenge eső, zápor, napközben nem fog esni. Nyugaton a déli, máshol a nyugati szél lehet élénk. Hajnalban 4-11, kora délután 14 és 19 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Kedden kezdetben még melegfronti tüneteket tapasztalhatunk, a melegfrontra érzékenyek körében migrén, kialvatlanság, dekoncentráltság fordulhat elő.

Napközben nyugat felől hidegfront érkezik, így egyre inkább hidegfronti tünetek jelentkezhetnek, így görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök, megnőhet a koraszülések száma.

A változékony időben ingadozó lesz a hő- és komfortérzet, vérnyomás-ingadozásra, a gyulladásos panaszok erősödésére is számítani kell.

A többfelé élénk, erős szél fokozhatja a tüneteket, valamint emiatt ingerlékenység, nyugtalanság felléphet.

Immunrendszerünk erősítése érdekében továbbra is fogyasszunk zöldségeket, gyümölcsöket, ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Közlekedésmeteorológia

Kedden egy hidegfront hatására többfelé számíthatunk esőre, záporokra, sőt zivatarokra, emiatt vizessé, csúszóssá válhatnak az utak, az intenzívebb gócokban pedig hirtelen lecsökkenhet a látótávolság, valamint vízátfolyások, viharos széllökések nehezítheti a közlekedést.

A szél zivataroktól függetlenül is sokfelé lesz élénk, erős, emiatt jelentősebb mértékben romolhat a járművek menetstabilitása.

Vezessünk nagyon óvatosan, tartsunk megfelelő követési távolságot! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!