Időjárás

2023.10.29. 08:20

Szelet és napos időt hoz a vasárnapi óraátállítás

Az óraátállítás miatt többet pihenhetünk.

Zsigmond József

Forrás: Shutterstock

Fotó: Nicoleta Ionescu

Hajnaltól egyre többfelé megélénkül, majd napközben a Dunántúlon meg is erősödik a délies szél, ott viharos lökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12 fok között valószínű, de az északi hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb értékeket is mérhetünk.

Várható időjárás Baranyában (Forrás: koponyeg.hu)

Vasárnap

Az ország északkeleti, keleti felén nagy területen várható köd, illetve rétegfelhőzet reggel, mely akár egész nap megmaradhat. Máshol napos, fátyolfelhős idő lesz. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül. 20 fok köré melegszik a levegő, de északkeleten jóval hűvösebb lesz.

Hétfő

Változóan felhős lesz az ég, ismét északon a több felhővel. Északnyugaton kisebb eső előfordulhat. Sokfelé lesz erős a déli szél. 17-24 fok várható.

Kedd

Nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és kora délutánig csak elszórtan, délutántól egyre többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Akár jégeső, szélvihar is lehet. Estétől északnyugatira fordul és megerősödik a szél. 19-22 fok valószínű délután.

Orvosmeteorológia (Forrás: koponyeg.hu)

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali hideg, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!