Ködfoltok

2023.11.12. 08:20

A szombati eső után végre a nap is kisüthet

Bama.hu

illusztráció

Fotó: encierro

A párásság és köd lassan feloszlik, illetve vékonyodó felhőzetté alakul. Az ország nagyobb részén változóan felhős-napos-ködfelhős idő lesz. Északkeleten is megszűnik az eső, de marad a szürke, felhős idő.

Hétfő

Közepesen vagy erősen felhős idő várható. Emellett tartósabban ködös, borongós tájak is lehetnek. Főként északon, északkeleten esőre is számítani lehet. A délnyugati szél helyenként megélénkülhet. Reggel általában -1 és +5, az északkeleti fagyzugokban néhol -4, kora délután többnyire 8 és 13 fok várható, de északkeleten hűvösebb is lehet.

Kedd

Általában erősen felhős időre számíthatunk, de néhol többórás napsütés is várható. Szórványosan fordulhat elő eső, záporeső, egy-egy zivatar sem kizárt. A nyugati, délnyugati szél többfelé megerősödhet. A hőmérséklet reggel 5 és 11, kora délután 12 és 17 fok között valószínű.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!