Megjöttek a mínuszok

2023.11.23. 08:28

Kopogós a mai reggel, de szép napsütéses időre készülhetünk

Kicsit beszigorított az időjárás ma reggelre, már ami a hőmérsékletet illeti. Fokozatosan készülhetünk fel a télies hidegre.

Bama.hu

A kép illusztráció

Fotó: LOGVINYUK YULIIA

Csütörtök reggel még sokfelé lesz fátyolfelhős az ég, de délután már gyengén felhős, napos idő várható. Csapadék nem lesz. A délnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, északon, északkeleten helyenként megerősödik. A reggel kifejezetten csípősnek ígérkezik, országos fagy várható -6, -1 fok közötti minimumokkal, de a fagyzugokban -7, -8 fokig hűlhet a levegő. Délután mindössze 3-9 fok valószínű.

Pénteken sok felhő lesz felettünk, de rövid napos időszakok előfordulhatnak. Egy hidegfront hatására elszórtan eső, záporok, a hegyekben havas eső, havazás, hózáporok alakulhatnak ki. A nyugati, északnyugati szél a déli tájak kivételével többfelé megerősödhet. Hajnalban -3, +3, napközben 5-12 fokot mérhetünk.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön front nem lesz felettünk, de a magasban zajló melegedés hatására melegfronti tünetek jelentkezhetnek a frontérzékenyek körében.

Közülük sokaknál alakulhat ki fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás, keringési problémák, gyulladásos panaszok.

A fagyos reggeli időben felerősödhetek az ízületi bántalmak.

Többfelé kisüt viszont a nap, ami kedvező hatással lesz közérzetünkre.

Öltözzünk melegen, rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!