Nem árt vigyázni

2024.01.23. 08:20

Derült idővel kezdünk, de beköszönhet egy kis ónos eső is

Bama.hu

Fotó: Stefano Madrigali

Keddre virradóan hidegfront érkezik esővel, havas esővel, ónos esővel, havazással. Napközben kelet felé távozik a csapadék, miközben északnyugat felől felszakadozik a felhőzet, és csak néhol fordulhat elő egy-egy futó zápor. Nyugatira, majd északnyugatira fordul a szél, amelyet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet keleten, északkeleten 1 és 5, máshol 6 és 11 fok között alakul.

Szerdán reggel, délelőtt meleg-, majd késő délután egy újabb hidegfront érkezik. Többfelé várható eső, zápor, helyenként északon és északkeleten havas eső, havazás előfordulhat, néhol átmenetileg ónos eső eshet. Napközben a déli-délnyugati szél lesz élénk, erős, amely este egyre nagyobb területen nyugatira, majd északnyugatira fordul, és ekkor már viharos széllökésekre kell számítani. Az Északi-középhegység térségében, valamint északkeleten és keleten 1 és 6, máshol 6 és 13 fok közé melegedhet a levegő.

Orvosmeteorológia

Kedden már hidegfronti hatás érvényesül, emiatt fejfájás, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, felerősödhetnek a görcsös panaszok, illetve a hajnali, reggeli hideg, csapadékos időszakban a kopásos eredetű ízületi fájdalmak is.

A szelesebb északnyugati tájakon élők körében fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

Napközben egyre többfelé kisüt a nap, ez jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

Öltözzünk melegen, téliesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!