Kopognak a mínuszok

2024.01.11. 08:20

Hiába süt többet a nap, a sapkát, sálat ne feledjük!

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Leszek Glasner

Csütörtökön derült lesz a délelőtt, majd délután észak felől megnövekszik a felhőzet, és északkeleten, keleten helyenként hószállingózás is előfordulhat. A nyugatias szél az ország középső harmadán napközben többfelé megélénkülhet. Reggel ismét erős fagyokra kell számítnai, kora délután pedig 0, +4 fokot mérhetünk. Hajnalban, reggel főként délen, délkeleten pára-, ködfoltok is kialakulhatnak.

Pénteken egy hidegfront érkezhet feltámadó északi-északnyugati széllel. Csak néhol fordulhat elő jelentéktelen hózápor. Fagyos lesz a reggel, napközben pedig -1 és +4 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Ma sem várható fronthatás, de a hideg lesz, reggel erős fagyokra kell számítani. Emiatt sajoghatnak végtagjaink, felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok. A hideg, száraz időben könnyen kiszáradhatnak nyálkahártáyink, nagy lesz a megfázás kockázata. A sok napsütés viszont jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Öltözzünk melegen, sapka, sál, kesztyű viselése is ajánlott. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!