Időjárás

2024.02.16. 07:40

A hétvégén még velünk marad a februári tavasz

Kissé egyhangú lesz időjárásunk, ugyanis a következő időszakban is elkerülik a markánsabb frontok hazánkat, így marad a tavaszias idő – olvasható az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzésében.

Bama.hu

Fotó: Clarissa Leahy

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Péntek

A ködfoltok feloszlása után többórás napsütés valószínű. Azonban az északkeleti tájakon tartósabban rétegfelhős maradhat az ég. 9-14 fok lesz. A DK-i szél néha megélénkülhet.

Szombat

Északnyugat felől borultságig növekszik a felhőzet, és délutántól szórványosan az eső is elered. Egyre inkább megélénkül az északnyugati szél. 11-13 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap

Reggelig keleten még többfelé lehet eső, zápor, majd északnyugat felől csökken a felhőzet. A felhőátvonulásokból elszórtan zápor is előfordul. Marad a 12 fok körüli maximum.

Hétfő

Erősen felhős időre van kilátás, de csak elszórtan fordul elő kisebb eső. Reggel 3, délután 10 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia 

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli fagyos idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!