Időjárás

2024.03.27. 07:40

Bekerít bennünket az igazi tavasz - mutatjuk, hogyan

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Soloviova Liudmyla

Szerdán a többnyire napos délelőttöt követően délután nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és estefelé nyugaton eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Este, késő este a Dunántúl mellett már keletebbre is lehet csapadék. Marad az élénk, erős déli-délkeleti szél. Hajnalban fagy már nem lesz, 2-9 fok, míg délután 16-23 fok várható.

Csütörtökre virradóra hazánk keleti felén lesz szükség az esernyőkre. Reggel még keleten, északkeleten várható eső, zápor, néhol zivatar is. Délután már többfelé süt ki a nap, de a megnövekvő gomolyfelhőkből még elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok. A délnyugati szél a sokfelé erős, délnyugaton helyenként viharos lehet. A csúcshőmérséklet 14-21 fok között várható.

Orvosmeteorológia

Szerdán eleinte melegfronti hatásban lesz részünk a magasban zajló melegedés miatt, ami keringési problémákat, vérnyomás-ingadozást, rosszullétet okozhat. A feltámadó szél folyamatosan hozza napközben a meleg levegőt, így az érzékenyebbeknél migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság is felléphet. A sokfelé szeles időben ingerültebbek, nyugtalanabbak, feszültebbek lehetünk, valamint tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok is. Este front érkezik, emiatt akkor átmenetileg hidegfronti tüneteket is tapasztalhatunk. Öltözzünk rétegesen! Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!