Időjárás

2024.03.28. 07:40

Egész nap gyönyörű napsütésben lesz részünk

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: sun ok

A Dunántúlon naposan indul a nap, majd a frontális felhő- és csapadékrendszer délelőttre az északkeleti tájakat is elhagyja, így ott is csökken a felhőzet. Ugyanakkor a déli óráktól délnyugat felől újból erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőtakaró, ezzel együtt nő a csapadékhajlam. Napközben kevesebb, estétől már több helyen valószínű - nagyobb eséllyel az ország északi felén - zápor, sőt egy-egy zivatar sem kizárt. A délnyugati szelet országszerte erős, több helyen viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között várható, a déli, délkeleti tájakon lesz a legmelegebb idő.

Péntek

Éjszaka még előfordul eső, zápor, majd csökken a felhőzet. Napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett napos időre számíthatunk, nem valószínű számottevő csapadék. A déli, délnyugati szél többfelé lesz erős, a Nyugat-Dunántúlon viharos lökések is várhatók. A minimum 2 és 10, a maximum-hőmérséklet 18 és 24 fok között alakul, északkeleten az alacsonyabb, délen a magasabb értékekkel.

Szombat

Napos, fátyolfelhős, száraz időre van kilátás. A déli szelet sokfelé élénk, a Dunántúl északnyugati felén erős lökések kísérik. A hajnali 6, 14 fokról 22 és 26 fok közé melegszik fel a levegő.

Orvosmeteorológia

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli hideg idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!