Időjárás

2024.03.29. 07:40

Ilyen is rég volt: szinte strandidő vár ránk húsvétkor

Az éjszaka fölöttünk átvonuló hidegfront mögött már jóval enyhébb léghullámok érkeznek a Kárpát-medencébe. A húsvét nyáriasan meleg időben telik majd, de hétfő, kedd környékén újabb markáns hidegfront érkezhet – figyelmezte előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: BooFamily

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Nagypéntek

Sok napsütésre számíthatunk, majd délnyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Csak hajnalban lehet csapadék, napközben már száraz időnk lesz. A déli szél erős lesz. 20 fok körül alakul a hőmérséklet.

Nagyszombat

Csak kevés fátyolfelhő zavarja a ragyogó napsütést. Nem lesz eső. 20-27 fok közé melegszik a levegő, több helyen lesz nyárias meleg! A déli szél erős marad.

Húsvét vasárnap

Sok napsütés valószínű fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül. Marad a kora nyárias meleg 22-27 fokos maximumokkal, és erős déli széllel.

Húsvéthétfő

Estig marad a fátyolos, nyáriasan meleg idő. Estétől aztán kisebb eső már előfordulhat. 20-26 fok várható délután.

Orvosmeteorológia

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!