Időjárás

2024.04.24. 07:40

Újabb hidegfront: ne tervezzünk szerdára szabadtéri programot

Az elkövetkezendő éjszakán és szerda napközben egy ciklon halad át felettünk, amely dél felől egyre több helyen okoz esőt, záport, néhol akár zivatart is. A hét második felében fokozatosan megnyugszik felettünk a légkör, csökken a csapadékhajlam, és melegszik az idő – írja előrejelzésében a met.hu.

Bama.hu

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Szerda

Borult időre számíthatunk sokfelé esővel, záporral. Az északnyugatira forduló szél többfelé lesz élénk. 7 és 14 fok közé csökken a hőmérséklet a csapadékos idő hatására.

Csütörtök

Nyugat felől csökken, gomolyosodik a felhőzet, így már csak záporok fordulnak elő. 9-14 fok valószínű. Erős lesz az ÉNy-i szél.

Péntek

Napos, gomolyfelhős időre van kilátás elszórt záporral. Reggel mindössze 1, délután 16 fok körül változik a hőmérséklet.

Szombat

Sok napsütés várható gomolyfelhőkkel. Az élénk déli, délkeleti széllel egyre melegebb levegő érkezik hazánk térségébe: délután már 20-22 fok is lehet.

Orvosmeteorológia 

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!