bűnügy

2018.02.27. 16:11

18 évre ítélték a késsel őrjöngő férfit

A Pécsi Törvényszék február 27-én kihirdetett ítéletével több ember ellen elkövetett emberölési kísérlet miatt 18 év fegyházbüntetésre ítélt egy visszaeső bűnözőt. 

Forrás: Pécsi Törvényszék

Amint arról lapunk korábban beszámolt, késsel támadt volt élettársára és kislányára egy őrjöngő férfi. Ügyében most született döntés.

A Pécs Törvényszék közleménye szerint a vádlott férfi 2015 szeptemberében költözött egy fiatalkorú nővel és annak másik kapcsolatból származó 2 éves lányával egy házba. Együttélésük alatt a férfi többször bántalmazta a nőt, aki ezért szeptember közepén édesanyjához költözött, a lányával. 2015. szeptember 16-án visszamentek a férfi házába, hogy összepakolják ottmaradt ruháikat.

A házban, mikor már távozni akartak volna, a férfi elkapta a nőt és kést szorított a nyakához, akivel ezután dulakodni kezdtek. Ezt észlelve a nő édesanyja segíteni próbált lányának, akit emiatt szintén megtámadott a férfi. Védekezésül az édesanya elkapta a kést, de a férfi ennek ellenére is a hasába és karjába szúrt, valamint megsebesítette a nyakán. A kisgyermek próbált odafutni nagyanyjához, azonban a férfi elkapta és nyakát két helyen is elmetszette. Ezután élettársát karjánál fogva rángatni kezdte, aki könyörgött a férfinak, hogy sérült gyermekét hadd vihesse magával, ennek ő eleget is tett.

A vádlott a közeli kukoricatábláig húzta magával a nőt, majd röviddel később elengedte élettársát és annak gyermekét, ezt követően megszökött. Felkutatása közel egy hónap múlva vezetett eredményre, egy általa kialakított erdei rejtekhelyen fogták el.

Az életveszélyesen megsérült édesanya a bántalmazást követően ki tudott menni az utcára és ott segítséget kért az arra járóktól, életét a gyors és szakszerű műtéti beavatkozás mentette meg, míg a kisgyermek összességében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője elsősorban felmentés, másodsorban a büntetés enyhítése érdekében jelentettek be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában