baleset

2018.08.01. 13:44

Még mindig rejtély, miért zuhant le Pogányban a repülőgép

Amint megírtuk, május 31-én 10 órakor eddig tisztázatlan okból és körülmények között a kukoricásba csapódott, majd kigyulladt egy elektromos repülőgép a pogányi repülőtér közelében.

A Magnus Aircraft Zrt. közleményt juttatott el a szerkesztőségünkhöz, melyben a tragikus baleset kivizsgálásának előzetes eredményét szó szerint idézik, a Közlekedésbiztonsági Szervezet július 24-én kelt hivatalos közleménye alapján:

„Az igazságügyi-orvosszakértői vizsgálat alapján nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy fiziológiai tényezők, vagy egyéb akadályoztatás befolyásolta volna a hajózószemélyzet cselekvőképességét.

A baleset nem volt túlélhető. A légijárművön tartózkodók a becsapódáskor az élettel összeegyeztethetetlen, halálos sérüléseket szenvedtek, életüket az azonnali orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.

A légijármű rendelkezett érvényes, az illetékes hatóság által kiadott Repülési Engedéllyel.

Az előzetes jelentés kiadásáig elvégzett szakmai vizsgálat során nem merült fel arra vonatkozó bizonyíték, hogy a légijármű szerkezete vagy valamely rendszere az eset előtt meghibásodott volna, ezzel hozzájárulva az eset bekövetkezéséhez, vagy befolyásolva annak lefolyását.

A balesettel végződő repülés nappal, jó látási viszonyok mellett történt.

A légijárműre felszerelt adatrögzítő berendezés működött és az általa rögzített adatok a fedélzeti hangon kívül értékelhetőek voltak.

A rendelkezésére álló adatok szerint nincs füstre vagy tűzre utaló jel a repülés közben, a tűz a becsapódást követően keletkezett.

A motor sérülései egyértelműen a repülőgép becsapódásától, és az azt követően kialakuló külső tűztől keletkeztek.

A becsapódás és a becsapódást követő külső hőterhelés okozta az inverter sérüléseit.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában