Pécs

2018.08.29. 08:30

Megütötte a buszsofőrt, kitörte az üveget

Több százezres kár keletkezett egy helyi járatú autóbuszban múlt hét péntek este, számolt be róla az egyik olvasónk. A 21.-es járaton randalírozott egy férfi.

Zsigmond József

Fotó: Shutterstock

Mint olvasónk elmondta, egy férfi a Hőerőmű után balhézott, a baromfi-feldolgozónál. Szerettük volna pontosan megtudni, hogy mi is történt aznap este, ám a Tüke Busz Zrt. a szerkesztőségünk megkeresésére, csak egy szűkszavú közleményt küldött: „az üggyel kapcsolatban hatósági eljárás folyik, melynek lezárásáig nem kívánunk nyilatkozni”.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya nem volt ilyen szűkszavú, ők részletesen beszámoltak az esetről. Mint elmondták, a rendőrség ügyeletére augusztus huszonnegyedikén este kilenc óra után érkezett a bejelentés, hogy Pécsett, az egyik helyi járatú autóbuszon egy utas agresszívan viselkedik. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy egy férfi nem akart leszállni az autóbuszról a végállomáson, ezért a sofőr felszólította, hogy hagyja el a járművet. Az utas ekkor kitörte az autóbusz egyik ajtajának ablaküvegeit, majd egy alkalommal megütötte a buszsofőrt, és elszaladt. Az elkövető felkutatása jelenleg is folyamatban van. Az esettel kapcsolatban a Pécsi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában