krimi

2018.10.18. 08:38

Bozótvágóval esett a disznónak egy orvvadász

 Orvvadászat és lopás vétsége miatt előkészítő ülést tartott volna hétfőn a Komlói Járásbíróság, ám a vádlott férfi a bíróság előtt nem jelent meg, így az ügyét november 14-ére napolták el.

Zs. J.

Az előzetesen nyilvánosságra hozott vádirat szerint a férfi olyan alacsony jövedelemmel rendelkezett, hogy abból nem tudta eltartani családját. Ezért úgy határozott, hogy négy kutyával Kisvaszar közelében fekvő vadászterületeken vadakat fog elejteni, melyek húsát családjával elfogyaszt.

Tavaly többször is megjelent a Mecsekerdő Zrt. vadászterületein, ahol a kutyáival vadakat űzött, hajtott. Így volt ez november 17-én is, mikor a kutyák egy kifejlett vaddisznót űztek, majd elfogták, leszorították a földre és elkezdték marcangolni, harapdálni. Közben a férfi egy bozótvágó késsel az állatot két alkalommal úgy megvágta, hogy egyik nyomán a belső szervei kifordultak.

Az állat halálhörgésére felfigyelt a közelben tartózkodó kerületvezető erdész, aki értesítette a kerületvezető vadászt és egy hivatásos vadászt, akik az útbaigazítás nyomán rövid időn belül rátaláltak az orvvadászra és kutyáira. Felszólították a férfit, hogy lépjen el a vadtól, majd egyikük, mint a vádiratban írták, erre jogszabályban kapott felhatalmazása alapján lelőtte a vádlott három kutyáját, a negyedikre pedig rálőtt, de az elfutott, így nem lehetett megállapítani, hogy az eb megsérült vagy nem.

A vádlott férfi a bozótvágó kést hátrahagyva futott el a helyszínről. A fenti cselekményével a vádlott férfi a Mecsekerdő Zrt.-nek 250 ezer forint kárt okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában