krimi

2018.12.17. 09:02

Dutyiba vágták a béna pécsi trafikrablót

A Pécsi Járásbíróság december 15-én elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását fegyveresen elkövetett rablás bűntette alapos gyanúja miatt egy hónapra.

bama.hu

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi december 13-án, az éjszakai órákban, felsőruházatának kapucniját arcába húzva, arcát további csősállal is eltakarva, egy pécsi Nemzeti Dohányboltba ment be és a kezében tartott gázriasztó fegyvert az eladóra fogta. A gyanúsított egy szót sem szólt, de az eladó – mivel egyértelmű volt, hogy a férfi pénzt akar – tájékoztatta arról, hogy nem tud pénzt adni, mert a bevételt a zárás közeli időpontjára figyelemmel a főnöke elvitte, a gyanúsított megfordult és távozott az üzletből. A gyanúsított a rablás során viselt ruházatát és fegyverét, valamint a pénz elvitelére szánt nylon zacskót út közben hátrahagyta.

Alaposan feltehető – tekintettel a gyanúsításban szereplő bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára -, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a tanú befolyásolásával a büntetőeljárás sikerét veszélyeztetné, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság határozatát az ügyész és a gyanúsított tudomásul vették, a védőnek – aki a letartóztatás tárgyában tartott bírósági ülésen – nem volt jelen, három nap áll rendelkezésére a fellebbezés bejelentésére, így a bíróság végzése még nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában