krimi

2019.03.28. 16:24

Felmentették a verekedő mohácsi biztonsági őrt

A Mohácsi Járásbíróság március 28-án kihirdetett ítéletével elsőrendű és másodrendű vádlottakat társtettesként elkövetett garázdaság bűntette miatt bűnösnek mondta ki. Ezért az elsőrendű vádlottat 200 000 forint pénzbüntetésre, a másodrendű vádlottat 160 óra fizikai természetű közérdekű munkára ítélte. A bíróság a másodrendű és P. A. harmadrendű vádlottat az ellenük testi sértés bűntette, a harmadrendű vádlottat további társtettesként elkövettet garázdaság bűntette miatt emelt vád alól felmentette.

bama.hu

Amint arról lapunk is beszámolt, a harmadrendű vádlott férfi biztonsági őrként dolgozott 2017. szeptember 10-én egy mohácsi fesztiválon. A hajnali órákban a harmadrendű vádlott egy biztonsági őr társával intézkedni kezdett az elsőrendű vádlottal szemben, aki jegy nélkül akart bejutni a rendezvényre. Mivel az elsőrendű vádlott a többszöri felszólítás ellenére nem akarta elhagyni a rendezvény területét, a két biztonsági őr tolni kezdte a kijárat felé.

Ezt észlelte egy kívülálló személy, a másodrendű vádlott férfi, aki szintén odament az elsőrendű vádlotthoz és többször meglökte. Az elsőrendű vádlott ekkor a földre esett.

Ezután az elsőrendű vádlott felállt, a másodrendű többször megpróbálta megütni, de nem sikerült, az elsőrendű hárított és egyszer sikerült megütnie a másodrendű vádlottat, aki ettől a földre esett.

Az elsőrendű vádlott ezt követően a harmadrendű vádlottat megkísérelte nekifutásból megrúgni, ő azonban hárította a támadást, és az elsőrendű vádlott ekkor hanyatt esett a földre.

A dulakodás során az elsőrendű vádlott súlyosan, a másod és harmadrendű vádlottak könnyebben sérültek.

A lefolytatott bizonyítási eljárás során nem lehetett megállapítani, hogy a másod- és harmadrendű vádlottak megrugdosták a földön fekvő elsőrendű vádlottat.

A vádlottak nyilvános rendezvényen elkövetett cselekménye kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, illetve riadalmat keltsen.

A bíróság ítéletét a vádlottak és a harmadrendű vádlott védője tudomásul vették, az ügyész a fellebbezés bejelentésére három nap határidőt tartott fenn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában