krimi

2019.04.29. 07:00

Agyonszurkálta ivócimboráját egy pécsi alkesz

Kedden tartanak előkészítő ülést a Pécsi Törvényszéken annak a férfinek az ügyében, aki emberölés vádjával áll a bíróság előtt. A gyilkossággal gyanúsított vádlott lakótársát többször is megszúrta, majd annak halála után közel egy hónappal egy mocsárba próbálta elrejteni a már oszladozó holttestet.

HLB

A vádirat szerint a gyanúsított és az áldozat régi ismerősök voltak, régóta együtt éltek. A későbbi áldozat bevételeiből éltek egy pécsi négylakásos társasházban, amelynek egyik lakásában a gyanúsított szívességből lakott. Az idők folyamán a két férfi rendszeresen fogyasztott alkoholt, viselkedésükkel állandóan zavarták környéken lakókat.

Tavaly október 22-én a szokásos vedelés alatt azonban összevesztek, a vádlott az áldozatot előbb állon verte, majd egy 19 centiméteres pengehosszúságú késsel bordán és szíven szúrta. Az sértett arccal a padlóra esett, de a vérgőzös ámokfutó hátulról újból megbökte. Ez utóbbi szúrás egy másik bordáját és a mellüregét érte, ami a halálát okozta.

A vádlott a gyilkosság után két nappal a halottat az egyik ágy mellett lévő leeresztett úszómedencébe tekerte, majd napokkal később egy szőnyegbe csavarta, és mosószert szórt a már erősen oszladozó hullára, hogy elfedje a bűzös illatokat. A vádlott elhatározta, hogy megvárja a hóesést, és a „jó” idő beálltával elrejti a holttestet egy közeli mocsárban.

Egy hónappal később az áldozat egyik ismerőse a vádlottal tartózkodott a lakásban, amikor előbbi rengeteg döglegyet és fertelmes bűzt érzékelt, ezért feltételezte, hogy egy hulla van elrejtve a szobában. Távoztában egy közeli élelmiszerboltból értesítette a rendőrséget, a szerv munkatársai pedig megtalálták a már kevésbé egész állapotban lévő halottat...

A vádlott a bűncselekmény elkövetése óta előzetes letartóztatásban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában