Baranya

2019.07.16. 16:03

Nem mindenki ért haza épségben

Baranya megye közútjain az elmúlt héten 12 személyi sérüléssel járó közúti közlekedés baleset történt.

bama.hu (Forrás: police.hu)

Forrás: Illusztráció

Fotó: Lang Róbert

Múlt héten 27 anyagi káros és 12 személyi sérüléssel járó baleset történt Baranyában. A 9 könnyű, és a 3 súlyos sérüléssel végződő baleset során összesen 18 személy sérült meg. Egy baleset esetében az ittasság gyanúja is felmerült.

A legjellemzőbb baleseti ok – az elsőbbség meg nem adása mellett – még mindig a sebesség nem megfelelő alkalmazása. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a sebességhatárok túllépése potenciális balesetveszélyt hordoz magában. A gyorshajtó járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik.

Az elsőbbségadási kötelezettség alatt azt értjük, hogy azt a járművet, amely elsőbbséget élvez, nem kényszeríthetjük hirtelen irányváltoztatásra vagy fékezésre – olvasható a rendőrség közleményében.

A kereszteződésben behajtás előtt mérlegeljenek, inkább várják meg a biztonságos áthaladás lehetőségét, pár másodperc miatt nem érdemes kockáztatni.

A rendőrség a sebességtúllépések és a közlekedési balesetek visszaszorítása érdekében rendszeres sebességellenőrzést végez a megye közútjain, így a közlekedők a jövőben is számíthatnak összehangolt rendőri ellenőrzésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában