krimi

2020.01.13. 07:00

Embercsempészekre, drogdílerre és ékszertolvajra is rájár a rúd Baranyában

Az új év harmadik hetében sem tétlenkednek a megye bíróságain, folytatódik a nagyüzem a tárgyalótermekben. Előkészítő ülésen kérik számon Pécsen azokat az embercsempészeket, akik fejenként 150 és 500 euróért segítettek különböző nemzetiségű migránsoknak.

HLB

Forrás: mti

A hétfőn a pécsi járásbíróságon kezdődő tárgyalás keretében nyolc személyt gyanúsítanak embercsempészéssel, akiket egy pakisztáni főkolompos bízott meg az illegális bevándorlók déli országhatártól az északnyugati határhoz való eljuttatásában.

Kedden áll a vádlottak padjára az a szerb férfi, akit kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítanak. A vád szerint a díler autójának utasterében két – összesen 238 liter térfogatú – rejtekhelyet is kialakítottak. Tavaly szeptemberben Udvarnál akart hazánkba utazni, ám a zsaruk gyanúsnak találták a kocsit, így az időközben értesített NAV-szakemberrel közösen átvizsgálták a járművet. Nem csalt a szimatuk, hiszen – bár az utastérben rengeteg illatosítót és üres légfrissítő flakont találtak –, a padlóhoz hajolva megérezték a kannabisz jellegzetes szagát.

Az ülések kiszerelése után 27 csomagra leltek, amelyek közel 27 kilónyi kannabinoid vegyületeket tartalmaztak, s amelyek hatóanyag-tartalma 2,4-szerese volt a különös mennyiség alsó határának.

Szintén kedden folytatódik a fiatal fiúkat leszólító és zaklató lator büntetőpere is, viszont először áll bíró elé az a brit férfi, aki tavaly ősszel senkitől sem zavartatva törte be egy belvárosi ékszerbolt kirakatát, ahonnan 13 millió forint értékű arannyal távozott.

Noha a fickó elfutott a helyszínről – s aki ráadásul menekülés közben több ékszert is elrejtett, a rabláshoz használt erővágót eldobta, a maradék zsákmányt tartalmazó szatyrot pedig szintén eldugta –, a rendőrök hamar, a tetthelytől nem messze elfogták. Fél pár fülbevaló kivételével a lopott áru megkerült, a rongálással viszont csaknem 860 ezer forintnyi kárt okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában