krimi

2020.01.24. 09:46

Súlyos testi sértés és börtön lett a szakítás vége

A Pécsi Járásbíróságon január 22-én megtartott tárgyaláson egy férfit közúti veszélyeztetés bűntettében és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettében bűnösnek mondta ki, ezért őt 1 év 6 hónap börtönre és 100 000 Ft pénzbüntetésre ítélte, valamint 1 év 2 hónapra a közúti járművezetéstől eltiltotta. A bíróság szabadságvesztés végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

Mint arról beszámoltunk, a Pécsi Járásbíróságon tárgyalták annak a férfinak az ügyét, akit súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetéssel vádoltak. A vádirat szerint a férfi egy pécsi szervizúton találkozott 2018 nyarán volt élettársával, hogy a kapcsolatukból származó tárgyakat egymás részére visszaadják.

Összevitatkoztak, mikor a férfi egy képkerettel megütötte a nőt, majd visszaült a tehergépkocsiba és elindult. A nő utána futott, és az akkor megálló gépkocsivezető oldali ülésénél az ablakon keresztül benyúlva megfogta a jármű kormányát és felszólította a férfit, hogy a járműből szálljon ki. Ő ennek nem tett eleget, azt mondta, hogy „takarodjon onnan” majd teljes gázzal elindult. A nő eközben fogta a kormányt, a jármű mellett futott, majd miután már nem tudta magát tartani, körülbelül két lépcsőháznyi távolság után arccal az aszfaltra esett. A nő koponyaalapi törést, jobboldali kulcscsont törést, zúzódásokat, nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett az eset során.

Az ítélet jogerős.

A fenti cselekménnyel összefüggésben a sértettel szemben is büntetőeljárás indul közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt, ezért őt a Pécsi Járásbíróság január 7-én jogerőre emelkedett ítéletével megrovásban részesítette, amellyel a bíróság helytelenítését fejezte ki jogellenes cselekménye miatt és felszólította, hogy a jövőben tartózkodjon a bűncselekmény elkövetésétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában