durva drogos

2020.02.03. 20:27

718 metamfetamin tablettával bukott le egy pécsi drogbűvész

A Pécsi Járásbíróság február 3-án egy hónapra elrendelte egy gyanúsított letartóztatását kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt – közölte a Pécsi Törvényszék.

43332593

Fotó: Profimedia

A rendelkezésére álló adatok szerint január 31-én 18 óra 30 perckor – más személyek mellett – rendőri intézkedés alá vonták a gyanúsított férfit egy pécsi áruház parkolójában álló személygépjárműben.

A gépkocsiból és a vádlott pécsi lakásából összesen 718 db metamfetamin tablettát foglaltak le a nyomozó hatóság tagjai.

Megalapozottan lehet arra következtetni, hogy a büntetett előéletű gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban részt vevő más személyek jogellenes befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszköz megsemmisítésével vagy elrejtésével a bizonyítást meghiúsítaná.

Továbbá megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megkísérelné a nyomozó hatóság által még nem ismert helyen tartott kábítószer értékesítését, és ezáltal újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

Az ügyész tudomásul vette a végzést, a gyanúsított fellebbezést jelentett be ellene, a védő nem volt jelen az ülésen, így a bíróság határozata nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában