krimi

2020.02.25. 07:00

Akár tíz évet is kaphat a drogos pécsi trafikrabló

Előkészítő ülést tartanak kedden annak a trafikrablónak az ügyében, aki még tavaly augusztusban rabolt ki egy dohányboltot Pécsen. Folytatódik annak a pécsi sportvezetőnek a pere, akit áram- és gázlopással vádolnak.

HLB

Amint arról lapunk is beszámolt, tavaly augusztus 8-án egy nő tett bejelentést a rendőrségen, hogy hajnalban Kertvárosban kiraboltak egy trafikot. A Pécsi Járásbíróságon tartandó előkészítő ülésen az ügyészség a fegyveresen elkövetett rablás bűntette mellett kábítószer birtoklásának vétségével is vádolja az elkövetőt.

A vádirat szerint a fiatal vádlott férfi az arcát egy kendővel eltakarva gázriasztó pisztolyt fogott az eladóra, és készpénzt követelt tőle. Az eladó többször visszautasította a vádlott követelését, de miután azzal a rabló nem hagyott fel, az eladó a vádlott által a földre dobott, nyitott táskába dobta a műszakjának első felében keletkezett 238 575 forint bevételt.

A gazfickó – miután többszöri követelése ellenére sem kapott több pénzt – a felhagyott a követelésével. A vádlott azt mondta ezek után az eladónak, hogy 10 percig maradjon bent, majd a készpénzt tartalmazó táskával távozott a boltból és egy ismerőse lakásába ment.

Azonban nem sokáig örülhetett, a zsaruk forró nyomon járva két órán belül elfogták. A rendőrök az eltulajdonított készpénzből 208 500 forintot lefoglaltak, így ez megtérült, míg 30 075 forint nem térült meg, a sértett az eljárás során kérte ennek megfizetését.

Nem sokkal később az is kiderült, hogy a tettes a rablás előtt marihuánát fogyasztott, ez úgy derült ki, hogy az igazoltatását követően a rendőrségen előállították, ahol vizeletmintája pozitív lett. Ezután a vádlott lakásán tartott házkutatás során zöld növényi törmeléket és fehér port is lefoglalt a nyomozó hatóság.

Csütörtökön szintén a Széchenyi téren folytatódik annak a pécsi sportvezetőnek a pere, akit különösen nagy értékre elkövetett lopással vádolnak. A teniszcentrumot üzemeltető vállalkozó megközelítőleg 130 millió forint kárt okozott a gáz- és áramszolgáltatónak jogosulatlan vételezéssel. A férfi egy pécsi sportegyesület vezetőjeként annak telephelyén és a mellette fekvő lakásán a áram- és gázmérő állását megváltoztatta, majd ennek leplezésére a mérőórákra hamis zárópecsétet tett. A sporttelepen négy teniszpályát lefedő, nagy energiafogyasztású légtartásos sátrat üzemeltetett.

Amennyiben bűnösnek találják, akár 8 évre is börtönbe kerülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában