krimi

2020.09.26. 08:56

Lába kelt a méhcsaládoknak, velük együtt a kaptároknak is

Úgy tudjuk, idén többször érkezett bejelentés a Siklósi Rendőr-kapitányságra, hogy egy-egy méh­családot loptak el kaptárral együtt baranyai méhészektől.

Zs. J.

Sajóörös, 2019 április 25. Méhek a kaptár bejáratánál. Április elejétõl a betelelésig, október végéig tart a méhesszezon, amikor a méhesgazdák a természet rendjében virágzó növényvilágot és a mezõgazdasági kultúrákat követve gyûjtik és pergetik a mézet. Egy-egy méhcsalád 15- 35 kiló mézet hord évadonként. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA

Fotó: Oláh Tibor

Szeptember elején újabb lopásról kaptunk hírt, Magyartelek külterületén hét méhcsaládnak kelt lába, a méheket kaptárral együtt vitték el. Egy-egy méhcsalád becsült értéke 30 ezer forint körül alakul, míg egy kaptár 20 ezerbe kerülhet, így a méhész kára 350 ezer forintra becsülhető.

Az ügyben a Siklósi Rendőrkapitányság nyomoz, ezt a Baranya megyei Rendőr-főkapitányság lapunk megkeresésére meg is erősítette, ám annak részleteiről, a nyomozás érdekeire való tekintettel, bővebb felvilágosítást nem kívántak adni. Lapunk információi szerint a rendőrség forró nyomon jár, hamarosan elkaphatják a feltételezett tolvajokat, már sikerült beazonosítaniuk, hogy kik lehetnek az elkövetők.

Tavaly is történt hasonló lopás a megyében. Akkor egy sásdi páros vitte el a kaptárakat a baranyai méhészektől méhekkel együtt, amit máshol értékesítettek. A méhtolvajokat Tolna megyében fogták el, mikor egy méhésztől próbáltak ellopni újabb kaptárokat, de a rendőrök már tudtak róluk, és a helyszínen várták őket.

Hasonló esetekben a méhészek is felhívják társaik figyelmét, hogy kitől lopták el a méheket kaptárral együtt. Információink szerint arra figyelnek a méhészek, mikor jelenik meg egy hirdetés, ahol új méhcsaládot hirdetnek meg kaptárral együtt. Sokszor van, hogy a tolvajok így próbálnak túladni az eltulajdonított méhcsaládon és a kaptáron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában