gáz

2021.01.14. 19:04

Felrobbant egy gázpalack Pécsváradon, miközben a tulajdonosa az udvarra vitte

A tűzoltók engedték le a palackot biztonságos távolságban. A férfi túlélte a robbanást.

bama.hu (forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Fotó: Shutterstock

Szivárgást tapasztalt gázpalackján egy hétvégi ház tulajdonosa, amikor a palack udvarra kihordása közben berobbant a gáz Pécsváradon, a Tó utcánál csütörtök este. A robbanástól repedések keletkeztek az épület falán, kitörtek a nyílászárók, megsérültek a tetőcserepek.

A helyszínre a pécsi hivatásos tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett ki. Az egység biztonságos távolságban leengedte a palackot. Az esethez a mentők is kiérkeztek.

Mint Sárkány Sándor, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője a bama.hu-nak elmondta, egy hétvégi házban lakott egy férfi a Dombay-tónál életvitelszerűen, amikor is vacsorát szeretett volna készíteni. Azonban észrevette, hogy nincs láng, csak sziszeg a palack. Ekkor azonnal leszerelte és vitte ki az udvarra, ám ahogy cipelte, a felgyülemlett gáz berobbant a házban, melytől a nyaraló teljesen megsemmisült.

A férfi csodával határos módon kisebb égési sérülésekkel megúszta a detonációt.

A mentők kivizsgálják azért alaposabban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában