halálos tűzeset

2021.02.17. 08:57

Kigyulladt egy lakás szerda reggel a Corvin utcában, elhunyt az ott lakó

A pécsi hivatásos tűzoltók több oldalról oltották el a lángokat. A katasztrófavédelem a tűz okának feltárása érdekében tűzvizsgálati eljárást indított.

bama.hu (forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

20191219 Székesfehérvár Lakástűz, karácsonyi fenyőfatűz bemutató A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltóság és a Fehérvári Tűzoltó Egyesület közös bemutatója a Skála parkolóban Imitált lakástűz, a gyulladást követően, középen - az imitált lakástűz forrása - a karácsonyfa Fotó: Nagy Norbert NN Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Nagy Norbert

Meghalt egy ember, miután kigyulladt egy társasház egyik második emeleti lakásának a szobája szerda reggel Pécsett, a Corvin utcában. Az ingatlan egyik szobájában lévő bútorzat kapott lángra, a helyiségben egy ember tartózkodott, aki a helyszínen életét vesztette.

A legtöbb tűzeset nyílt láng használata vagy elektromos hiba miatt következik be – írja a Katasztrófavédelem közleményében. – Gyakori, hogy a fűtőeszköz, a kémény rossz állapota, a dohányzás, vagy a főzés vezet lakástűzhöz. Egy plafonra szerelt füstérzékelővel a halálesetek, füstmérgezések megelőzhetőek lennének, a keletkezett kár mértéke pedig minimalizálható lenne, hiszen a füstérzékelő a tűz keletkezésekor azonnal jelez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában