megelőzés

2021.02.09. 14:50

Unokázós csalók próbálkoznak rendületlenül – VIDEÓ

Továbbra is próbálkoznak Baranyában az unokázós csalók, a rendőrök új megelőzési módszere azonban megnehezíti a dolgukat.

police.hu

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai az elmúlt évben ugyanazt a módszert alkalmazták, mint az „unokázós csalók”. Ők is telefont ragadtak, azonban ők azért, hogy így tájékoztassák a veszélyeztetett célcsoportot a csalók elkövetési módszereiről.

Volt olyan az idősek között, akit háromszor is megpróbáltak csőbe húzni, de egyszer sem sikerült nekik. Ő a videóban mondja el, hogyan próbálták meg többször is átverni.

 

Az ilyen csalások megelőzése érdekében, kérjük, fogadja meg a rendőrség alábbi tanácsait:

  • Mindig járjon utána, hogy a rokona valóban bajban van-e! Tegye le a telefont, és hívja fel hozzátartozóját!
  • Tegyen fel olyan kérdéseket, amelyekre egy idegen nagy valószínűséggel nem tud válaszolni (például: mikor találkoztak utoljára, rokoni körre vonatkozó kérdések)!
  • Ne hagyja magát sürgetni, próbáljon higgadt maradni! Ismeretleneknek ne adjon át készpénzt és egyéb értékeket!
  •  

    Ha úgy érzi, hogy bűncselekményt próbáltak meg elkövetni Ön vagy hozzátartozója sérelmére, hívja azonnal a 112-es központi segélyhívó számot!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában