sikkasztás

2021.03.10. 09:03

A bank belső vizsgálata buktatta le a régióvezetőt Pécsen

Öt banki alkalmazott, tizennégy javarészt baranyai borász, étteremvezető, építési vállalkozó ülhet a vádlottak padjára abban a büntetőperben, ahol 260 millió forint sikkasztással vádolják az OTP volt dél-dunántúli régióvezetőjét.

Zs. J.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az ügy 2017-ben robbant, mikor a bank egy belső ellenőrzés során tárta fel a sikkasztást, és tett feljelentést. A dél-dunántúli régióvezetőt azonnali hatállyal felmentette a bank, illetve az ügyben érintett alkalmazottakat is elbocsátotta. F. Balázst 2007-ben nevezték ki a bank dél-dunántúli régióvezetőjének.

Úgy tudjuk, 2010 és 2017 közötti évek között a régióvezető több esetben fiktív számlákat állított ki a vállalkozók részére, és az elsikkasztott pénzekből bizonyos összeget visszaosztott számukra.

Mint a Baranya Megyei Fő­ügyészség sajtóosztályától megtudtuk, öt vádlottal kiegyezett az ügyészség. Ők beismerő vallomást tettek, így ha a bíróság a tárgyaláskor elfogadja az ügyészség indítványát, enyhébb büntetést kaphatnak. A vádlottak szabadlábon védekezhetnek, a tárgyalás időpontja még nincs kitűzve, várhatóan márciusban még nem lesz, ugyanis a járvány miatt a bírósági tárgyalások szünetelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában