csalás

2021.04.27. 09:20

Börtönből intézte a kamulottót, egy pécsit tőrbe is csalt vele

A Pécsi Járási Ügyészség csalás vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki miközben szabadságvesztését töltötte, másokat próbált becsapni lottónyereményt színlelve.

bama.hu (forrás: Baranya Megyei Főügyészség)

A férfi 2019 nyarán szabadságvesztését töltötte egy börtönben, ahol a börtön tudta és engedélye nélkül tartott egy mobiltelefont és egy más nevére szóló SIM-kártyát.

A férfi ezen időszak alatt több hívást hajtott végre abból a célból, hogy a véletlenszerűen kiválasztott telefonszámok használóit szerencsejátékon nyert pénzösszegre hivatkozással tévedésbe ejtse és őket az általa használt hívószám feltöltésére bírja rá.

A vádlott ezen alkalmakkor hívta fel a pécsi sértettet is, akinek azt állította, hogy a szerencsejátékot szervező cégtől hívja, ahol a sértett készpénzt nyert, ehhez azonban csak úgy tud hozzájutni, ha bankautomatán keresztül feltöltéseket hajt végre az általa megadott telefonszámra.

A sértett ezért a lakásához legközelebb található bankautomatához ment, ahol a vádlott iránymutatásai alapján hat alkalommal, összesen 90.000,-Ft-tal töltötte fel a megadott és általa használt telefont.

A vádlott ezt követően a feltöltött telefonszámról a feltöltött összeget játékra fordítva mobillottó nyereményjátékon vett részt, melyből 35.000,-Ft nyereménye származott.

Az így nyert összeget hozzátartozói bankszámlájára utaltatta, így jutva készpénzhez a feltöltésből származó csalásból. A vádlott cselekménye a csalás vétségének a megállapítására alkalmas.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!