ítélet

2021.04.23. 09:55

Szeméremsértés és lopás miatt állt bíróság elé egy pécsi hajléktalan

A Pécsi Törvényszék a napokban megtartott ülésén a korábbi, tavaly októberi ítéletet helybenhagyta, így 4 év fegyházra ítélte a pécsi férfit.

bama.hu (forrás: Pécsi Törvényszék)

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A jogerős ítélet a vádlottat bűnösnek mondta ki szeméremsértés vétségében, védekezésre képtelen személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntettében és szabálysértési értékre, helyiségbe a jogosult tudta és belegyezése nélkül bemenve elkövetett lopás vétségében, melyek miatt halmazati büntetésül, mint többszörös visszaesőt a bíróság 4 év fegyházra és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság rendelkezett arról, hogy a vádlott a szabadságvesztés büntetésből nem bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság megállapította, hogy a letartóztatása előtt hajlaktalan életmódot folytató férfi 2019. augusztus 3. -án reggel egy pécsi üzletház bejáratánál, az egyik üzlet kirakatában meglátott egy hirdetést, melyen három női alak volt, akik a vádlottnak megtetszettek, ezért a bejárattól jobbra a sarokban nemi szervét elővette és önkielégítést végzett.

A férfit az esetet megelőzően, 2019. június 29. -én az éjszakai órákban egy pécsi kórház sürgősségi betegellátó osztályára szállították ellátás céljából. A vádlottat egy kis időre egyedül hagyták a vizsgálóban, aki ezt kihasználva az asztalon elhelyezett, 22.500 forint értékű ESZIG kártyaleolvasó eszközt eltulajdonította.

A férfi a vizsgálatot követően egy kórterembe került, ahol kihasználta, hogy a mellette fekvő beteg alszik, és hajnalban az ágya melletti szekrényben elhelyezett, 25.000 forint értékű mobiltelefont, 5.000 forint értékű SIM kártyát és 6.000 forint értékű vércukorszintmérő-készüléket ellopta. Ezt követően jogosulatlanul bement a kórházi osztály gyógyszeres szobájába, és onnan 2 db, összesen 4.600 forint értékű inzulinadagolót emelt el.

A férfi a fenti cselekményekkel a kórháznak 27.100 forint, a sértettnek 36.000 forint kárt okozott, amelyeket a rendőrök a helyszínen visszaadtak, így megtérültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában