bűncselekmény

2021.05.19. 11:39

Letartóztatták a vasárnap elkapott embercsempészeket

A Pécsi Járásbíróság tegnap elrendelte három férfi és egy nő letartóztatását egy hónapra embercsempészés bűntettének alapos gyanúja miatt.

bama.hu (forrás: Pécsi Törvényszék)

Forrás: Shutterstock

Ahogyan arról mi is korábban beszámoltunk, május 16-án, a hajnali órákban rendőri intézkedés alá vontak egy Mercedes Vito gépkocsit. A gépkocsi rakterében tartózkodott még további négy, magát szír állampolgárnak valló személy.

A két gyanúsított közölte, hogy a raktérben lévő személyek szállítására a gyanúsított nőtől és annak társától, kaptak megbízást, akik egy külön gépkocsival már elindultak. Ezt követően a nő és a férfi által használt személygépkocsit is intézkedés alá vonták a rendőrök és őket is előállították.

A nyomozás eddigi adataiból megállapítható, hogy az embercsempészést a nő és a férfi szervezte. A nőt Szerbiában bízták meg azzal, hogy autóval vegyenek fel migránsokat, majd az M6-os autópályán keresztül vigyék Sopronkőhidára. A nő a gépkocsi bérlésére és tankolására Szerbiában kapott pénzt. Amennyiben sikerrel járnak, fejenként 850 eurót kaptak volna. A másik két férfi is tudta, hogy bűncselekmény elkövetésében vesznek részt.

A terhükre rótt bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára figyelemmel alaposan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, illetve arra is, hogy a bizonyítást veszélyeztetnék a büntetőeljárásban részvevő egyéb személyek befolyásolásával, megfélemlítésével.

A bíróság határozatát az ügyész, két gyanúsított férfi és a nő, valamint védőik is tudomásul vették. A negyedik gyanúsított a végzést tudomásul vette, védője azonban fellebbezést jelentett be, így az ő vonatkozásában a bíróság határozata nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában