Kipattant a tűzkakas

2021.08.16. 14:06

Héthektáros területen égett a learatott tarló Bogádmindszent külterületén (fotók)

Lángokba borult a learatott tarló Bogádmindszent külterületén. A tűzoltók két vízsugárral már körülhatárolták a lángokat

Bama.hu (Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

Forrás: Sellye KVO

Lángra kapott egy négyhektáros területen a learatott tarló Bogádmindszent külterületén.

A siklósi és a sellyei hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, akik három vízsugárral, valamint kéziszerszámokkal már körülhatárolták a lángokat.

Fotó: Sellye KVO

Frissítve (14:21)

Az ügyben megkerestük a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot. Dr. Sárkány Sándor tű. alezredes, szóvivőhelyettes lapunknak elmondta, hogy az oltás még tart, jelenleg három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltják a lángokat. A helyszínre egy traktor is érkezett, ami felszántja a környező földet, ezzel segítséget nyújtva a tűz megfékezésében. Remények szerint a tűz már nem fog továbbterjedni.

Fotó: Sellye KVO

A tűz keletkezésének okát nem tudni, bűncselekményre utaló jeleket nem találtak.

Fotó: Sellye KVO

Frissítve: 08.17. (10:29)

Hétfőn Bogádmindszent külterületén hét hektáron learatott búza tarló, illetve rajta harminckét nagyméretű körbála égett.

A tűz erdősávot, illetve a még nem égő bálákat veszélyeztette. A helyszínre a sellyei és siklósi tűzoltókat riasztották, akik három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Segítségükre egy munkagép a terület körbeszántását végezte el a tűz megfékezésének érdekében. Személyi sérülés az eset kapcsán nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában