Pályázatokkal ügyeskedett

2021.09.06. 12:24

Államtitkárnak adta ki magát, 160 milliót csalt ki vállalkozóktól

Végleges ítélet születhet kedden a Pécsi Ítélőtáblán annak a férfinak az ügyében, aki hol miniszteri biztosnak, hol államtitkárnak adta ki magát és a gyanútlan vállalkozóktól 160 millió forintot csalt ki.

Zs. J.

A férfi korábban elhatározta, hogy hozzátartozói és ismerősei segítségével vállalkozókat keres meg, és azt ígéri nekik, hogy befolyásos kapcsolatai útján komoly összegű hitelhez juttatja őket. Cserébe egy dolgot kért: pénzt, amivel meg tudja kenni a pályázat elbírálóit. A férfi a megjelenésére is nagy hangsúly fektetett, volt mikor a Terrorelhárítási Központ gyakorlóruházatához hasonló ruhát viselő férfiakkal jelent meg a megbeszéléseken. Az egyenruhások a nagyobb hatás kedvéért fegyvert is viseltek, mint kiderült: airsoftfegyvereket tartottak maguknál. A banda az ország több megyéjéből csalt ki pénzt hasonló módszerrel vállalkozóktól.

A Kaposvári Törvényszék tavaly februárban a férfit nyolc év szabadságvesztésre, míg tizenkét társát kettőtől öt és fél évig terjedő szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet ellen mind az ügyész, mind a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így az ügy átkerült a Pécsi Ítélőtáblára. Idén június 22–23-án nyilvános ülést tartottak az ügyben a bíróságon, ahol a perbeszédek hangzottak el, majd a nyilvános ülést az egyik vádlott távolléte miatt el kellett napolni, míg a július 14-re kitűzött nyilvános ülést az egyik védő meg nem jelenése miatt kellett elnapolni.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában