Egy a sok ellen

2021.10.14. 14:30

Diákterror! Verekedésbe fajult a nézeteltérés egy szigetvári középiskolában (videó)

Fiatalok támadtak egy diáktársukra a szigetvári középiskolában. A nyomozás még tart.

Egy olvasónktól kaptuk az információt, miszerint a múlt héten verekedés történt a Baranya Megyei SZC Zrínyi Miklós Gimnázium és Szakképző Iskolában. Két fiatal diák támadt rá egy másik diáktársukra, akivel valószínűleg már előzőleg konfrontálódtak.

A tanulók közötti nézeteltérés verekedésbe fajult, mint az a felvételek alapján kiderül, kettő diák keveredett konfliktusba eggyel szemben. A videóban is látható és hallható, hogy a megtámadott fiú nem védekezett, nem ütött vissza. A jelenlévők arra bátorították, hogy ne hagyja magát, de a diák úgy tűnik sokkal inkább hajlott volna egy szóbeli megegyezésre.

Olvasónk felháborítónak tartja, hogy a mai világban megtörténhetnek ilyen és hasonló esetek egy intézmény területén, sőt, egy iskola falain belül. A diákok felügyelet nélkül hagyása esetén szinte bármit csinálhatnak, amit akarnak. Vajon mi lenne a helyes megoldás az ilyen ügyek elkerülésének érdekében?

Az ügyben megkerestük a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, akik röviden tájékoztattak az esetről.

Az eset kapcsán október 8-án tettek bejelentést a Szigetvári Rendőrkapitányságon. A verekedésben résztvevő fiatalok ellen garázdaság miatt nyomoznak a szigetvári rendőrök.

A nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást nem kívántak adni.

A Baranya Megyei SZC Zrínyi Miklós Gimnázium és Szakképző Iskolát is kerestük a verekedés ügyében, azonban kérdéseink nem találtak válaszokra. Az iskola titkársága többszöri telefonhívásunk alkalmával is azt mondta, hogy az igazgató nem elérhető. Amennyiben újabb információval rendelkezünk, bővítjük cikkünket.

Ezek is érdekelhetik