Frissítve

2021.10.25. 07:06

Hatalmas tűz ütött ki hétfő hajnalban Pécsett (képek)

A városi hivatásos tűzoltók mellett Komlóról és Siklósról is érkezett segítség a lángok elfojtásához

bama.hu (forrás: BMKI)

Forrás: Pécs HTP

Teljes egészében égett a több mint négyszáz négyzetméteres, két emeletes üzemépület, István-aknánál. A tűz oka eddig ismeretlen.

Az egységek a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több oldalról oltották a tüzet, és egy gázpalackot is kihoztak az épületből. A tűzoltók jelenleg az utómunkálatokat végzik.

Fotó: Pécs HTP

Frissítés 8:20

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője megkeresésünkre elmondta, hogy egy gumi őrlemény feldolgozó üzem lángolt. Hajnali kettő óra körül riasztották a tűzoltókat, akik összesen tizenegy járművel vonultak ki, és hét sugárral oltották a tüzet. A tűz átterjedt az épület előtti faanyagokra és az emeleti szintre is. A helyszínre a Katasztrófavédelmi Mobil Labort (KML) is riasztották, amely a levegőbe kerülő veszélyes anyagok szintjét mérte, azonban azok nem érték el a határértéket. Mivel lakásokat nem fenyegette a tűz és a veszélyes anyagok koncentrációja is a megengedett értéken belül volt, ezért lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A tüzet reggel fél hatra sikerült eloltani, személyi sérülés nem történt. A tűz okának felderítésének céljából, tűzvizsgálatot folytatnak.

Fotó: Pécs HTP

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az alábbi nyilatkozatot adta ki az ügy kapcsán:

,,Egy gumi őrleményt feldolgozó üzemben keletkezett tűz hétfőn hajnalban Pécsen az István-aknánál. A hivatásos tűzoltó Pécsről, Siklósról és Komlóról érkeztek a helyszínre, de riasztották a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot és a katasztrófavédelmi mobil labort is. Amikor a tizenegy tűzoltó jármű kiérkezett, a kétszintes épület teljes terjedelmében égett és meggyulladtak az épület előtt tárolt fa és műanyag dolgok is. A tűzoltók áramtalanították az épületet, majd hét sugárral – több irányból is oltva – határolták körül, majd oltották el a tüzet. A káreset felszámolása során a katasztrófavédelmi mobil labor gázkoncentráció méréseket is végzett. Az egységek gázpalackot is hoztak ki az épületből. Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat az eset jellegére tekintettel tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le és tűzvizsgálati eljárásban fogja vizsgálni, hogy milyen körülmények vezettek a tűz keletkezéséhez.„

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában