letartóztatták

2021.11.05. 14:42

Elcsábított, majd kifosztott egy külföldi nőt a szekszárdi férfi

A Pécsi Járásbíróság a mai napon elrendelte egy fiatal szekszárdi férfi letartóztatását egy hónapra kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

bama.hu (forrás: Pécsi Törvényszék)

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi egy társával november 2-án, a kora esti órákban egy Pécs belvárosában lévő szórakozóhelyhez ment, mely előtt összetalálkozott az erősen ittas állapotban lévő sértett nővel, aki nem magyar állampolgár. Ezt követően mindhárman a nő pécsi albérleti lakásába mentek, ahol a gyanúsított a nővel félre vonult, majd kihasználva, hogy az erősen ittas nő elaludt, a férfi a lakásból ellopta a nő IPhone 12 Pro Max típusú telefonját a hozzá tartozó headsettel, valamint két üveg 75 ml-es márkás parfümöt, ezzel mintegy 500.000 forint kárt okozva.

A férfi a mobiltelefont másnap 30.000 forintért értékesítette egy szervizben.

A férfi többszörösen büntetett előéletű, ellene jelenleg is folyamatban van más büntetőeljárás, munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkezik. alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezést jelentetett be. A gyanúsított védőjének, aki az eljárás során tartott ülésen nem volt jelen, öt nap áll rendelkezésére a fellebbezés bejelentésére.

A határozat nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában